Ovo je moja zemlja – Pjesma posvećena Lipanjskim zorama i svim braniteljima

Ovo je moja zemlja – Pjesma posvećena Lipanjskim zorama i svim braniteljima

Ova pjesma je poklon braniteljima i Udruzi dragovoljaca i veterana HVO za Lipanjske zore.

U produkciji Udruge veterana Antiterorističke postrojbe vojne policije HVO objavljena je pjesma “Ovo je moja zemlja’’ čiju glazbu i tekst potpisuje Franjo Kraljević, a izvode je Josip Aničić i hrvatski glumac Dragan Despot.

Posebno za ovogodišnju prigodu proslave Lipanjskih zora, Udruga veterana Antiterorističke postrojbe vojne policije HVO, angažirala je poznatog glazbenika Franju Kraljevića, također dragovoljca Domovinskog rata, da napiše i uglazbi pjesmu posvećenu svim veteranima i dragovoljcima Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske.

Pjesma će biti premijerno uživo izvedena na Središnjoj svečanosti 27. obljetnice vojno redarstvene operacije “Lipanjske zore” koja će se održati u Mostaru u subotu, 22. lipnja.

Program svečanosti počinje služenjem sv. mise zadušnice za poginule branitelje u mostarskoj Katedrali s početkom u 18 sati.

Nakon sv. mise, uslijedit će mimohod s ratnim stjegovima, polaganje vijenaca pred Spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače te prigodan program s početkom u 19.15 sati, priopćili su iz udruge.

Udruga DVDRHRH-B Mostar